Onze verblijven

In onze cattery hebben wij verschillenden verblijven, al onze verblijven zijn hygiënisch en makkelijk schoon te houden, ook zijn ze veilig voor onze Savannahs. Onze verblijven hebben genoeg verrijking voor onze katten zodat ze zich niet gaan vervelen, ook hebben wij alleen kat vriendelijke materialen gebruikt. Door bepaalde verblijven in de cattery, houden wij het veilig en verantwoord. Hieronder zullen wij vermelden met welke doelstelling wij deze verblijven gebruiken.

Quarantaine/tijdelijk verblijf

Dit verblijf kunnen wij goed als quarantaine gebruiken, indien dit nodig zal zijn. Het verblijf is zo ingericht dat het goed gedesinfecteerd kan worden. Naast dat het geschikt is als quarantaine verblijf wordt het ook gebruikt voor onze poezen die krols zijn, mits zij sproei gedrag vertonen in huis. Onze kittens zullen s nachts ook hier verblijven. Dit gaat dan om de laatste weken, wanneer zij te groot zijn geworden om in onze kitten ren te verblijven. Het quarantaine/tijdelijke verblijf beschikt over een camera, zodat wij onze katten kunnen observeren als dit nodig is. Ook in dit verblijf hebben wij een drinkfontein staan en een hoge krabpaal zodat zij hun natuurlijke gedrag kunnen uiten.

verblijven

Buitenverblijf

Wij hebben als extra een buiten verblijf. Gezien Savannahs graag buiten komen, hebben wij een ren geplaatst die toegankelijk is met een kattenluik, zo kunnen onze katten zelf kiezen of zij buiten of binnen willen zijn. Dit verblijf is aangekleed met verschillende hangmatjes en boomstammen zodat zij hier heerlijk op verschillende plekken kunnen uitrusten, maar ook in kunnen klimmen en springen. Vanuit het keukenraam is het verblijf zichtbaar, in de zomer liggen de katten meestal heerlijk in het zonnetje te ontspannen.

Verblijven

Kraamverblijf

Ongeveer een week voor de uitgerekende datum van de dracht, zullen wij het kraamverblijf in onze woonkamer installeren. Dit verblijf wordt helemaal klaar gemaakt voor de bevalling. Dit verblijf is voorzien van een warmte mat om de kittens op temperatuur te houden, het bevorderd de groei van onze kittens. In dit verblijf hebben wij ook een camera ter observatie. ook een drinkfontein zodat de moederpoes altijd beschikt over vers water. Onze poezen vinden het erg fijn om hier te bevallen en voelen zich veilig in het kraamverblijf.

Savannah kittens

Kittenverblijf

Het kitten verblijf bestaat uit plexiglas panelen. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat wij dit het meest veilig vinden voor onze kittens. Zodra onze kittens meer gaan ondernemen rond een leeftijd van 3 weken, verplaatsen wij ze overdag “onder toezicht” in de kitten ren. Zowel voor de kittens als voor hun moeder is dit een behoorlijke stap, daarom zetten wij een klein gedeelte van de ren op en breiden wij dit uit naarmate de kittens ouder worden. Vanaf het moment dat de kittens zindelijk zijn hebben ze beschikking tot heel onze woonkamer.

Savannah kittens