Over ons

Cattery HorizonCats is een gecertificeerd en kleinschalige cattery dat gespecialiseerd is in het fokken van de SBT Savannahs. Wij zijn woonachtig te Gorinchem in Zuid-Holland. Onze cattery is aangesloten bij The International Cat Association (TICA). Ook zijn wij lid van de Savannah/Serval Kat Vereniging Nederland (SKVN). In september 2019 heb ik mijn eerste Savannah aangeschaft. Sindsdien ben ik verkocht aan dit ras en heb ik besloten om met de Savannah te gaan fokken. Toen is het snel gegaan en voor het einde van 2019 had ik mijn cattery opgericht. Tot op heden doe ik dit vol passie en met heel veel liefde voor het ras en geniet hier elke dag van.

Wij vinden het belangrijk dat onze katten in huiselijke sfeer opgroeien. Daarbij bevorderen wij hiermee de socialisatie van onze katten en kittens. Natuurlijk is het welzijn van onze katten het belangrijkste. Zo hebben ze bij ons de mogelijkheid lekker naar buiten te gaan. Er zijn genoeg plekken in huis om lekker terug te trekken. Ook kunnen ze lekker spelen en ravotten met allerlei speeltjes en krabpalen in huis.

Wij fokken uitsluitend SBT Savannahs. Ons doel is alleen erkende kleuren zoals black tabby spotted of black silver tabby spotted te fokken, omdat wij het belangrijk vinden gezonde kittens op de wereld te brengen, laten wij van onze katten standaard het DNA testen op erfelijke afwijkingen. Daarnaast worden onze katten getest op FIV en FELV. Wij willen het ras standaard zo goed mogelijk voort zetten. Zo selecteren wij op uiterlijke kenmerken en op het karakter. Zo hopen wij met elk nestje kittens het ras standaard te verbeteren.

Savannah kittens
Savannah kittens
Savannah kat