Over ons

Cattery HorizonCats is een gecertificeerd en kleinschalige cattery dat gespecialiseerd is in het fokken van de SBT Savannahs. Wij zijn woonachtig te Gorinchem in Zuid-Holland. Onze cattery is aangesloten bij The International Cat Association (TICA). Ook zijn wij lid van de Savannah/Serval Kat Vereniging Nederland (SKVN). In september 2019 heb ik mijn eerste Savannah aangeschaft. Sindsdien ben ik verkocht aan dit ras en heb ik besloten om met de Savannah te gaan fokken. Toen is het snel gegaan en voor het einde van 2019 had ik mijn cattery opgericht. Tot op heden doe ik dit vol passie en met heel veel liefde voor het ras en genieten ik en mijn gezin hier elke dag van.

Wij vinden het belangrijk dat onze katten in huiselijke sfeer opgroeien. Daarbij bevorderen wij hiermee de socialisatie van onze katten en kittens. Natuurlijk is het welzijn van onze katten het belangrijkste. Zo hebben ze bij ons de mogelijkheid lekker naar buiten te gaan. Er zijn genoeg plekken in huis om lekker terug te trekken. Ook kunnen ze lekker spelen en ravotten met allerlei speeltjes en krabpalen in huis.

Wij fokken op dit moment alleen nog SBT Savannahs. Wel zijn wij bezig om onze kennis en interesse te verbreden naar de hogere generaties van de Savannah. Ook zullen wij in de toekomst hoge generaties toevoegen aan ons fokprogramma. Ons doel is alleen erkende kleuren zoals black tabby spotted of black silver tabby spotted te fokken, omdat wij het belangrijk vinden gezonde kittens op de wereld te brengen, laten wij van onze katten standaard het DNA testen op erfelijke afwijkingen. Bij deze DNA testen hebben wij ook goede inzichten in, welke kleuren en patronen onze poezen en katers dragen. Daarnaast worden onze katten getest op FIV en FELV. Wij willen het ras standaard zo goed mogelijk voort zetten. Zo selecteren wij op uiterlijke kenmerken en op het karakter. Zo hopen wij met elk nestje kittens het ras standaard te verbeteren.

Savannah kittens
Savannah kittens
Savannah kat