Over ons

Cattery HorizonCats is een gecertificeerde en kleinschalige cattery, dat gespecialiseerd is in het fokken van de SBT Savannahs. Wij stellen hoge eisen aan het rasstandaard van onze Savannahs en streven naar perfectie. Wij zijn woonachtig te Leerdam in Utrecht.

Onze cattery is aangesloten bij:

  • The International Cat Association (TICA).
  • Savannah/Serval Kat Vereniging Nederland (SKVN).
  • Belgian Cat Fanciers (BCF)

In september 2019 hebben wij (Lilianne & Johnno) onze eerste Savannah aangeschaft. Sindsdien zijn wij verkocht aan dit ras en hebben wij besloten om met de Savannah te gaan fokken. Toen is het snel gegaan en voor het einde van 2019 had ik (Lilianne) mijn cattery opgericht. Tot op heden doe ik dit vol passie en met heel veel liefde voor het ras en genieten ik en mijn gezin hier elke dag van.
In 2022 heb ik mijn papieren behaald voor besluithouders van dieren vakbekwaamheid hond & kat. 

houder van hond & kat certificaat

Wij vinden het belangrijk dat onze katten in huiselijke sfeer opgroeien. Daarbij bevorderen wij hiermee de socialisatie van onze katten en kittens. Natuurlijk is het welzijn van onze katten het belangrijkste. Zo hebben zij bij ons de mogelijkheid lekker naar buiten te gaan. Er zijn genoeg plekken in huis waar onze Savannahs zich terug kunnen trekken. Ook kunnen ze lekker spelen en ravotten met allerlei speeltjes en krabpalen in huis.

Op dit moment specialiseren wij ons alleen nog in het fokken van SBT Savannahs. Wel zijn wij bezig om onze kennis en interesse te verbreden naar de hogere generaties van de Savannah. Wij zijn nog groeiende in het fokken van hoge generaties, maar ook hierbij streven wij naar perfectie van de uiterlijke en innerlijke kernmerken van de Savannah.

Ons doel:

  • Alleen erkende kleuren zoals black tabby spotted of black silver tabby spotted te fokken.
  • Gezonde kittens te wereld te brengen. Wij laten van onze Poezen en katers standaard het DNA testen op erfelijke afwijkingen. Daarnaast worden onze katten ook getest op FIV en FELV
  • Alleen poezen en katers in te zetten voor de fok, die door de dierenarts gezond zijn verklaard.
  • Het ras standaard verbeteren d.m.v selecteren op goede innerlijke en uiterlijke kenmerken.
Silver Savannah
Savannah kat