Voeding

Wij vinden het als cattery erg belangrijk dat zij de juiste voeding krijgen. De meeste kattenbrokken zijn een Geëxtrudeerde brok. Dit soort brok zal wanneer een kat er op kauwt in stukjes uit elkaar vallen, hierdoor krijgt het gebit niet de verzorging die het nodig heeft. Tandsteen hoopt zich op met het gevolg van gingivitis (tandvlees ontsteking). Vers vlees zorgt voor een optimale gebitsverzorging. Het vlees moet gekauwd worden en er zijn geen geur, kleur of smaakversterkers aan toegevoegd.

Katten hebben een sterke maagzuur en kunnen daarom  botten, graten, kraakbeen, vacht en veren goed verteren. Plantaardig voedsel zullen zij van nature niet eten. Op gras na, maar dit heeft de functie om haarballen op te braken.

Een kat een carnivoor en dierlijke eiwitten zijn dus belangrijk voor de kat. Dit zit in vers vlees, maar ook een goede brok kan aan de eisen van een kat voldoen. Let daarom altijd op de dierlijke eiwitten die in het voer zitten. Een hoog eiwitrijk voer kan zowel in brok, vers vlees als in nat voer zitten, maar let wel op dat blikvoer geen complete voeding is!

Het kattenvoer wat doorgaans in de supermarkt verkocht wordt zit maar een klein percentage dierlijk eiwit.
Graanvrije producten hebben over het algemeen een hoger vetpercentage ( gemiddeld 20%) dan niet graanvrije producten ( gemiddeld 14,8%). Vers vlees gemiddelde vet percentage van 14%.  Gezien de Savannah een energiek ras is raden wij het aan om voor een graanvrij product of vers vlees  te gaan.

In onze cattery geven wij de volgende producten:

KB COMPLETE – REGULAR 1 KG 

KB COMPLETE – GEVOGELTE 1 KG

KB COMPLETE – INSECT/KONIJN 1 KG

KB MIX – RUND/KIP 1 KG

KB MIX – KIP 1 KG

Naast de KVV producten geven wij ook nog BARF, zoals kippenlever, kippenbouten en kippenhart.
Als aanvulling geven wij over het vlees Carnizoo, dit is een vitamine en mineralen consentraat.

”Wist u dat een kat meer drinkt uit een waterfontein”

Drinkfontein

Katten drinken over het algemeen niet veel. Dit komt door hun voorouder die leefden in een woestijnachtige omgeving. Het lichaam van de huidige kat is hier nog steeds op ingesteld. Het verkrijgen van vocht halen zij nog steeds uit hun voedsel. De nieren van een kat proberen het vocht zo goed mogelijk te behouden, wat anders als urine wordt afgevoerd. Het dieet van een wilde kat bestaat uit vlees/wild (een vocht percentage van 80%). Voor onze huiskat hebben wij vers vlees (een vocht percentage van 70%) of een droge brok (een vocht percentage van 10%). Een kat zal dus bij een droge brok meer moeten drinken om voldoende vocht binnen te krijgen.
mensen die katten in huis hebben kennen het misschien wel dat hun kat graag uit de kraan wilt drinken, stromend water. Katten vinden het over het algemeen niet fijn om uit een bakje te drinken.  Zij hebben dit van hun voorouder mee gekregen, dat stromend water verser is en dus gezonder is.
Met deze reden raden wij het aan om een drinkfontein aan te schaffen voor uw kat.

Huisvesting

Ondanks het energieke karakter is dit ras prima thuis te houden. Wel is het belangrijk dat er genoeg verrijking in huis is. Ze zijn erg speels. Klimmen graag de krabpaal in en rennen het liefst met een soortgenoot achter elkaar aan. Dit intelligente ras kan veel worden aangeleerd. Zij blinken er in uit met apporteren  en ze volgen je het liefst heel de dag door in huis. Dit ras is ook goed aan te leren om aan een tuig buiten te lopen. Ook een kattenren/buitenverblijf waar zij zelfstandig in en uit kunnen is geen overbodige luxe. ook raden wij een Catwheel aan, hier kan uw Savannah zijn energie in kwijt.

kattenvoer